Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U 77-godišnjaka neprijavljeno oružje

19.06.2013.

11:55

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari nadležnom državnom odvjetništvu kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju

U Policijskoj postaji Ston dovršeno je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg su od 77-godišnjaka s područja Dubrovačkog primorja oduzete 3 minobacačke granate od 120 mm, 2 minobacačke granate od 60 mm, jedna automatska puška, jedna ručna bomba, 36 komada detonatorskih kapisli, 100 g eksploziva TNT, 1,5 m sporogorućeg štapina, 84 komada streljiva, 54 barutna punjenja za minobacačke mine cal 60 mm, 28 kapisli za patrone lovačke puške, 8 komada tromblonskog streljiva, 2 upaljača za tromblonske mine i upaljač s mehanizmom i detonatorom za protupješadijsku poteznu minu.
Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari nadležnom državnom odvjetništvu kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. U Policijskoj upravi podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja - manje tragedija“.
Pozivaju i apeliraju na sve koji čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji na broj 192 ili osobno najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći će na njihovu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na mjesta određena za njihovo prikupljanje i pohranu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.