Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U 86. godini preminuo Mate Maglov

04.07.2020.

14:49

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Tužna vijest se u petak proširila Korčulom. Umro je Mate Maglov, plivačko, vaterpolsko i nogometno ime, koji je kao trener plivača i vaterpolista u mjesnom KPK odgojio brojne generacije, stavljajući najveći dio stručnosti na mlađe uzraste.

Dok je živio u Zagrebu igrao je nogomet za istoimeni klub. U braku s Đulom Arneri,sestrom legendarnog vaterpoliste Gojka Arnerija mu se proširila aktivnost života u Korčuli, koja ga pamti kao prijatelja u svim ljudskim osobinama. Doživio je 86. godina života.

Uz višesatni boravak na plivalištu KPK pronalazio je vremena i za 'prvu' ili drugu ljubav nogomet. Bio je trener NK Korčule (veliki nogomet) igrao mali nogomet za ekipu Veterani te sudio malonogometne utakmice.

Kao trener KPK poznavali su ga svi vaterpolski klubovi i uvijek je bio dobrodošao u svim sredinama. Znao je više viceva i anegdota (njegovo poznanstvo s najpoznatijim igračem svijeta Peleom). Predlagao je mnoge ideje na zbližavanju i popularizaciji vaterpola skupa sa prvim susjedima Vedranom Smokvina u Dubrovniku i u Cavtatu sa Svetkom Fatovićem. Cijenili su ga.

Imao je jednu taktiku da svi moraju igrati, i svi koji su bili prijavljeni i pojavili se na utakmicama su manjom ili višom minutažom igrali.

KPK će i dalje igrati i u zimskom bazenu Gojka Arnerija i na plivalištu u gradu, obilježavajući ove godine i 90. obljetnicu organiziranog rada i postojanja KPK. Mate neće biti na proslavi, ali hoće mnogi s njegovim imenom i brojnim pokojnim KAPEKAŠIMA koji su uz morešku ostavili KPK kao simbol grada Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.