Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U akciji “Veliko srce za djecu Neretve" sakupljeno više od 400 tisuća kuna

16.10.2019.

18:00

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u Zagrebu konferenciji za novinare na kojoj je ravnatelju Doma zdravlja Metković Mihovilu Štimcu uručen vaučer na 400 tisuća kuna sakupljenih u humanitarnoj akciji "Veliko srce za djecu Neretve".

Naime, konferencija je održana u organizaciji Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, koji je ovu akciju i pokrenuo, a u cilju sakupljanja 500 tisuća kuna za nabavku sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te drugu potrebnu medicinsku opremu.

Kako je ravnatelj Instituta Antonio Volarević kazao na konferenciji, odaziv građana ovoj hvalevrijednoj akciji je bio izvanredan, a sredstva se na posebno otvoren račun mogu donirati još do 18. listopada, kada akcija završava.

Osim Dubrovačko-neretvanske županije koja je akciju "Veliko srce za djecu Neretve" u potpunosti podržala, prikupljanju sredstava su se odazvali i brojne ustanove i pojedinci, ali i brojni poznati Neretvani.

Na konferenciji za novinare prigodno su obilježeni i Dani Neretve u Zagrebu, koje Dubrovačko-neretvanska županija već osmu godinu zaredom podupire.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.