Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Blatu i Veloj Luci niz događaja povodom Svjetskog dana turizma

27.09.2022.

19:38

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Blato, Korčula

Blato, Korčula

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Povodom današnjeg Svjetskog dana turizma Turistička zajednica Vele Luke u suradnji s Turističkom zajednicom Blata danas i sutra organizira nekoliko prigodnih kulturnih i sportsko rekreativnih aktivnosti, a sve u svrhu razvoja kulturnog turizma i njegovanja kulturne baštine lokalne zajednice.

Danas se organizira pješačenje i rekreacija pod nazivom Arheološka tura „Tragom Vele špilje i Kopile“. Riječ je o značajnim arheološkim lokalitetima na području Vele Luke i susjednog Blata. Ova se akcija organizira uz stručno vodstvo.

Danas se u sklopu spomenute akcije također organizira posjet Kulturnom centru Blata, dok se sutra program nastavlja na području velolučke Općine gdje će se organizirati kružne pješačke ture uzduž velolučkih vinograda, maslinika i šuma.

Ova će tura trajati tri sata i dosta je fizički naporna, a završit će u kasnim poslijepodnevnim satima zajedničkim domjenkom svih sudionika u Veloj Luci uz degustaciju tradicionalnih velolučkih i korčulanskih delicija koji su dio jesenske otočke gastronomske ponude.

Uz turiste u navedenim manifestacijama sudjeluje i lokalno stanovništvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.