Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Blatu novi parkirni uređaji i sustav naplate parkiranja

23.07.2019.

14:59

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Blato/Eko d.o.o.

Općina Blato/Eko d.o.o.

Foto: - / -

Općina Blato u suradnji s tvrtkom EKO d.o.o nabavila je parkirne uređaje i novi sustav naplate parkiranja u cilju modernizacije i lakšeg korištenja usluge. Novim sustavom naplate građanima je omogućena kupnja karte za parkiranje.

Evo na koje sve način:

- Preko parkirnih uređaja koji su postavljeni na samom parkiralištu u 31. i 33. Ulici. Potvrdu uplate s uređaja potrebno je ostaviti ispod vjetrobranskog stakla da je vidljiva kontrolorima iz vani.

- Preko sms poruke. Na način da se registarska oznaka automobila napiše u poruci i pošalje na broj 70 88 92. Uz napomenu da se registarska oznaka automobila u poruci piše velikim slovima bez razmaka i specijalnih znakova. Kao potvrda uplate parkiranja, na mobitel s kojeg ste poslali poruku stići će povratni sms s podacima o plaćenom parkiranju. Ukoliko potvrda ne stigne u kratkom roku (nekoliko minuta), smatrajte da uplata parkiranja nije uspjela i račun neće biti terećen. Slanjem dodatne poruke za vrijeme trajanja prethodno plaćenog parkiranja, parkiranje se produžuje za dodatni sat.

- Uskoro će biti omogućeno kupovanje karata preko kioska Tiska, o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

- Mjesečne karte kao i sezonske te mjesesečne povlaštene karte građani će ubuduće moći kupiti isključivo u uredu EKO-a radnim danom od 7.30 do 14.30. uz predočenje podataka registarskih oznaka vozila i podataka o vlasniku vozila.

Za vozila za koja se utvrdi da nemaju plaćeno parkiranje na jedan od navedenih načina izdavat će se nalog za plaćanje u iznosu od 70 kuna.

Detaljne upute o načinu i mogućnostima plaćanja nalazit će se u sklopu parkirnih automata, webu: http://www.eko-blato.hr/propisi-i-objave/obavijest-o-promjeni-nacina-naplate-parkiranja i kod djelatnika naplate parkiranja koji će biti na usluzi građanima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.