Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Blatu održana kordinacija pet korčulanskih čelnika

06.04.2022.

14:57

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

U Blatu održana kordinacija pet korčulanskih čelnika

U Blatu održana kordinacija pet korčulanskih čelnika

Foto: Katarina Gugić facebook / -

U Blatu je održana treća koordinacija čelnika pet korčulanskih jedinica lokalne samouprave. Raspravljano je o nizu aktualnih tema.

Glede zdravstvene zaštite bilo je riječi o potrebi financiranja određenih liječničkih specijalizacija koje nedostaju na otoku.

Što se tiče vodoopskrbe vođena je rasprava o svim aspektima poskupljenja vode, te o potrebi realizacije projekta navodnjavanja tamošnjih kraških polja čime se želi ubrzati razvoj mediteranske poljoprivredne proizvodnje.

Što se tiče prometa bilo je govora o potrebi nastavka aktivnosti na pripremi izgradnje buduće zračne luke na Korčuli koja bi umnogome poboljšala prometnu povezanost otoka.

Također je raspravljano o socijalnoj problematici, posebno o prevenciji protiv ovisnosti, obiteljskog i društvenog nasilja. Na kraju su vodeći ljudi korčulanskih općina razgovarali o potrebi organiziranja otočkog azila za životinje.

Nakon radnog dijela sastanka čelnici lokalne samouprave obišli su projekt rekonstrukcije lokalne prometnice od predjela Sitnica do blatskog turističkog naselja Karbuni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.