Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Cavtatu otvoren 5. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

28.04.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Cavtatu otvoren 5. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

U Cavtatu otvoren 5. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U hotelu Croatia u Cavtatu svečano je otvoren peti Međunarodni kongres o ruralnom turizmu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” i partnera.

Ovogodišnji kongres okupio je 400 sudionika iz 15 zemalja, a svečanom otvaranju nazočili su brojni visoki uzvanici.

‘Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas u najjužnijoj hrvatskoj županiji i najjužnijoj općini naše domovine. Želim čestitati organizatorima i zahvaliti što su upravo Dubrovačko-neretvansku županiju izabrali kao domaćina ove važne konferencije. Glavna tema-pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvanom COVID-19 pandemijom je jako aktualna i iznimno važna te vjerujem kako će ovaj kongres doprinijeti razvoju našeg poljoprivrednog i turističkog sektora. Dubrovačko-neretvanska županija poznata je kao šampion turizma, no, uvijek naglašavamo i važnost poljoprivrede za naše gospodarstvo. U našim krajevima možemo se pohvaliti vrhunskim vinima, vrijednim školjkarima, agrumima s neretvanskog područja i brojnim drugim poljoprivrednim proizvodima. Kao županija, učinili smo velike iskorake u pogledu razvoja ruralnog turizma, a posebno tu moram istaknuti Općinu Konavle’, naglasio je župan Dobroslavić u svom uvodnom obraćanju.

Okupljenima su se obratili i predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Jelka Tepšić, upraviteljica Zavoda za povijest HAZU u Dubrovniku Nella Lonza, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek te predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.