Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Cavtatu se danas otvara "Sabatina 2021."

04.11.2021.

07:44

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova u Hotelu Croatia u Cavtatu od danas do nedjelje 7. ovog mjeseca održat će se 31. Međunarodni susret vinogradara i vinara „SABATINA 2021“.

Na njemu će uz obvezne COVID potvrde sudjelovati i vinogradari i vinari iz Dubrovačko-neretvanske županije, a mnogi od njih su kao i proteklih godina na prethodno ocjenjivanje uputili uzorke svojih vina i jakih alkoholnih pića.

Ukupno su na ocjenjivanje stigla 382 uzorka. U sklopu „SABATINE“ bit će održano više stručnih skupova i dodijeljena tradicionalna priznanja zaslužnim pojedincima.

Za unapređenje vinogradarstva i vinarstva u Dalmaciji među dobitnicima su poznati konavoski vinogradar i vinar Ivo Miljas iz Mihanića, vinogradar i zadrugar Nedo Levanat-Mada iz Putnikovića i dugogodišnji upravitelj Poljoprivredne zadruge Pelješki vrhovi u Janjini, sada u mirovini, Nedo Vitković.

Hrvatska udruga vinarskih gradova Zlatnom amforom nagradila je Udrugu vinograda i vinara „KOKAM“ iz Komaja u Konavlima koja više od 40 godina uspješno priređuje vinske feste nastavljajući njegovati običaje svojih predaka i Udrugu „K7“ iz Komarne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.