Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Cavtatu se održava 30. proljetna konferencija EU tijela za zaštitu podataka

20.05.2022.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

30. proljetna konferencija EU tijela za zaštitu podataka

30. proljetna konferencija EU tijela za zaštitu podataka

Foto: Grad Dubrovnik / -

U Cavtatu se održava 30. proljetna konferencija EU tijela za zaštitu podataka, a u ulozi domaćina je po prvi put Hrvatska agencija za zaštitu osobnih podataka.

''Pravilno upravljanje i zaštita osobnih podataka jedna je od najvažnijih briga u današnjem digitalnom svijetu i zahtijeva stalnu pažnju i poboljšanje budući da se redovito pojavljuju novi izazovi. Iskreno se nadam da će iskustva razmijenjena između nacionalnih tijela i sudionika pomoći u poboljšanju cjelokupnog područja zaštite podataka'', naglasio je na otvaranju gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik.

Proljetna konferencija je stalna i najveća konferencija europskih povjerenika za zaštitu osobnih podataka koja se održava najmanje jednom godišnje i na kojoj se razmjenjuju iskustva o temama iz područja zaštite osobnih podataka, donose zaključci i prijedlozi za odgovarajuća tijela EU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.