Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Cavtatu se održava forum europskih obalnih straža

08.04.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Cavtatu se održava forum europskih obalnih straža

U Cavtatu se održava forum europskih obalnih straža

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

U Cavtatu se održava III. ECGFF (European Coast Guard Functions Forum) radionica "Multipurpose Maritime Operation - Best Practices".

Radionica na temu najboljih praksi i iskustava u provedbi višenamjenskih operacija na moru realizirana je u organizaciji FRONTEX-ovog Sektora obalne straže (Coast Guard Sector) i Uprave za granicu pri Ravnateljstvu policije MUP-a RH kao dio hrvatskog predsjedanja Forumom funkcija europskih obalnih straža.

Od ukupno 123 sudionika i sudionica, njih 43 ih je radionicu pratilo uživo dok je ostatak sudjelovao preko video veze. Razmjena iskustava i najboljih praksi fokusirala se na realizaciju višenamjenskih operacija na Crnom moru tijekom prošle godine.

Sudionici su kao zaključak izložili potrebu za kreiranjem zajedničke platforme usluga svih agencija - nositelja funkcija obalnih straža kako bi se na odgovarajući način provodile koordinirane aktivnosti na bilo koji incident na moru.

Time bi se, u isto vrijeme, izbjeglo kreiranje dodatne strukture suradnje pošto je provedba višenamjenskih operacija na moru zajednički pothvat predstavnika zemalja članica te relevantnih EU agencija (EMSA, EFCA i FRONTEX).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.