Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Čelopecima izgrađen novi vodoopskrbni cjevovod

24.09.2019.

17:22

Autor: Radio Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Foto: - / -

Župa dubrovačka dobila je novih 140 metara vodoopskrbne mreže. U Čelopecima je Vodovod Dubrovnik postavio novi cjevovod kojim će se pitkom vodom opskrbiti tamošnji stanovnici. Procijenjena vrijednost ove investicije Vodovoda je 120 tisuća kuna.

"Investicija je pri samom kraju, preostalo je samo odraditi jedan manji prekop, nakon čega slijedi ispitivanje cjevovoda te asfaltiranje trase na kojoj su rađeni radovi. Tako su radovi u najvećoj mjeri završeni u manje od 10 dana, iako je rok za završetak investicije bio 60 dana", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

„Možda se krivo stječe dojam kako se samo u Dubrovniku radi, ali mi na cijelom prostoru od Stona do Župe dubrovačke konstantno radimo na razvoju mreže vodoopskrbe. Ovaj cjevovod samo je posljednji u nizu takozvanih malih investicija, ali one su zapravo Vodovodu jednako bitne kao i veliki projekti“ – zaključio je Matušić.

U sklopu ulaganja postavljeno je 140 metara cjevovoda od nodularnog lijeva te su ugrađeni potrebni ventili i postavljeni priključci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.