Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dječjem vrtiću Konavle opremljena senzorna soba

13.11.2020.

12:24

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U sklopu projekta "Otvorimo Južna vrata Lijepe naše" za Dječji vrtić Konavle nabavljena je oprema te uređena senzorna soba za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Opremljena je elementima koji djetetu s razvojnim odstupanjem pruža multisenzornu stimulaciju ili reducira senzorne podražaje.

Nudi mnoštvo višeosjetilnih podražaja – boje, mirisi, vibracije, zvukovi i mnoge druge. 

Ovako opremljen prostor pruža djetetu sigurno okruženje za opuštanje te poticaje na interakciju s okolinom.

Aktivnosti će se birati kako bi odgovarale individualnim potrebam djeteta ili skupine djece s teškoćama u razvoju npr. poremećajem senzorne integracije, poremećajem iz spektra autizma, poremećajima pažnje i koncentracije, odstupanjima u razvoju komunikacijskih i socijalnih vještina, ADHD-om, itd.

Senzorna soba uređena je u prostoriji objekta Dječjeg vrtića i jaslica Gruda na Grudi te je namijenjena timskom radu odgojitelja i stručnih suradnika u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama razvoju.

Pored opreme za senzornu sobu, nabavljena je i oprema za provedbu tjelesnog i dramsko-scenskog programa. Ukupna vrijednost nabave iznosi 227.202,35 kuna.

Projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“ provodi se s ciljem unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 7.410.440,01 kuna, a trajanje 30 mjeseci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.