Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovačkom akvatoriju gorila jahta

07.09.2018.

16:00

Autor: Silva Capurso

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Opsežna spasilačka i vatrogasna akcija na moru pokrenuta je jutros na jugoistočnoj strani Pelješca prema većoj jahti u požaru, s koje su putnici i posada evakuirani. Nadležne službe nadziru područje pomorske nesreće koje je osigurano u cilju gašenja požara i suzbijanja eventualnog onečišćenja mora.

Riječ je o motornoj jahti 'Kanga', duljine 40 metara, zastave Republike Malte, na kojoj je u trenutku dojave o nesreći boravilo 9 putnika i 4 člana posade. Svi su neozlijeđeni i uspješno evakuirani s jahte brodskim tenderom te su otplovili iz područja pogibelji na sigurnu udaljenost, odnosno, dalje prema obali gdje je organiziran prihvat od strane nadležnih službi.
Prema informaciji Ministarstva mora, promet ai infrastrukture, trenutno su sve aktivnosti usmjerene na gašenje požara i pokušaj sprječavanja potonuća motorne jahte zbog požarnih oštećenja, dok će se uzroci pomorske nesreće utvrditi u okviru očevida, koji će provesti Lučka kapetanija Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.