Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku međunarodni skup o botanici i vegetaciji

05.05.2022.

18:41

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Dubrovniku međunarodni skup o botanici i vegetaciji

U Dubrovniku međunarodni skup o botanici i vegetaciji

Foto: Grad Dubrovnik / -

U Studentskom domu održava se međunarodni znanstveni skupa o botanici i vegetaciji pod nazivom “39th EADSVE Meeting”.

Trodnevni znanstveni skup okupio je veliki broj znanstvenika i stručnjaka koji će održati tematska izlaganja o novim vegetacijskim tipovima, procesima rekolonizacije biljnih vrsta, florističkoj raznolikosti sredozemnih otoka i otočića, vegetaciji travnjaka i šuma, ekologiji biljnih vrsta te procjenama utjecaja klimatskih promjena na prirodnu vegetaciju.

Prisutnima su se uvodno obratili prorektorica za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Dubrovniku Marijana Pećarević i predstavnik organizacijskog odbora "39th EADSVE Meeting" Nenad Jasprica.

U sklopu međunarodnog znanstvenog skupa čiji su organizatori Sveučilište u Dubrovniku, Istočnoalpsko-dinarsko društvo za istraživanje vegetacije (EADSVE - Eastern Alpine and Dinaric Society for Vegetation Ecology) i Prirodoslovni muzej Dubrovnik za sudionike su predviđena dva izleta, na Pelješac i u Konavle gdje će sudionici imati priliku posjetiti botaničke, prirodne i kulturne atrakcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.