Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku obilježen Međunarodni dan mladih

12.08.2021.

17:04

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić nazočili su otvaranju prigodnog programa u prostorima Centra za mlade Dubrovnik.

U svom uvodnom obraćanju zamjenica Tepšić čestitala je svima Svjetski dan mladih istaknuvši kako je vrlo važno nastaviti poticati i uključivati mlađe generacije u javni i društveni život.

„Ovaj dan iznimno je važan i zapravo je jedan sjajan trenutak za podsjetiti koliko mladi pojedinac može pridonijeti lokalnoj sredini kao što je Dubrovnik. Mladi su danas ispunjeni raznim željama, idejama, ambicijom, a povrh svega znanjem. To je ono što predstavlja jednu bolju budućnost i što treba biti u konačnici prepoznato kako bi mladi ljudi težili ka ostvarivanju najboljih uvjeta za osobni napredak i razvoj“,istaknula je zamjenica Tepšić.

Ovom je prilikom također naglasila kako će Grad Dubrovnik nastaviti podupirati programe i aktivnosti u čijem su središtu mladi, njihova kreativnost i jedinstvena vrijednost.

Prisutnima se obratio i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić koji je iskazao iznimno zadovoljstvo radom Centra za mlade koji je protekloj godini unatoč pandemiji COVID -19 neometano djelovao i ostvario sjajna postignuća u samo jednoj godini od službenog otvaranja Centra u prostorima Luke Dubrovnik.

Za sve okupljene održana je i kratka prezentacija o ostvarenim rezultatima i daljnoj viziji Centra za mlade Dubrovnik.

Podsjetimo, u novi prostor u Luci Dubrovnik koji je službeno otvoren na današnji dan 2020. godine, Grad Dubrovnik je za radove i opremu uložio milijun i pol kuna, uz veliku potporu i suradnju Lučke uprave Dubrovnik i Luke Dubrovnik. Tako se danas u prostorima Centra svim mladima nude različite aktivnosti kao što su programiranje robota, STEM radionice, biološka istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te mogućnost psihološkog savjetovanja.

Program obilježavanja Međunarodnog dana mladih traje do subote 14. kolovoza,  gdje će kroz različite prezentacije, predstavljanja i radionice mladi imati priliku steći nova saznanja iz područja tehnologije, biologije i filma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.