Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku se održava 30. škola "Teorija i praksa socijalnog rada"

04.09.2019.

15:46

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Na Interuniverzitetskom centru tijeku je 30. škola „Teorije i prakse socijalnog rada“, u okviru koje se ove godine održava međunarodna konferencija "The Breakthrough of the Social, Practical Utopias, Wisdom and Radical Transformations – Social work @IUC: Lessons Learned and Future Challenges".

Zamjenica župana Žaklina Marević pozdravila je sudionike ovogodišnje konferencije, pri čemu je istaknula kako biti socijalni radnik nije nimalo lak posao, jer njihov posao započinje i završava suočavanjem s ljudskim sudbinama, a što i sama može potvrditi: "Čast mi je biti ovdje jer osjećam da pripadam vama, budući da sam i sama u jednom razdoblju svoga života obavljala nadzor u obitelji ispred Centra za socijalnu skrb Metković".

"Stoga veliko hvala svim djelatnicima centara za socijalnu skrb, obiteljskim savjetovalištima i svima onima koji pridonose njihovom usavršavanju, pružanju podrške u radu i svima onima koji prepoznaju njihov rad, a za dobrobit naše djece, obitelji i zajednice", kazala je između ostalog zamjenica župana.

Na otvaranju konferencije se nazočnima u ime Grada Dubrovnika obratio Miho Katičić, a uvodnu riječ konferencije je imala ministrica rada i socijalne politike Republike Sjeverne Makedonije Mila Carovska.

Škola "Teorija i praksa socijalnog rada" održava se u organizaciji Fakulteta za socijalni rad – Sveučilišta u Ljubljani, a već 30. godinu zaredom u Dubrovniku okuplja vodeće stručnjake iz različitih područja socijalnog rada i srodnih disciplina, koji su svojim sudjelovanjem dali doprinos razvoju socijalnog rada i razvoju socijalne politike.

Na tečajevima koji su se održavali u sklopu Škole sudjelovali su stručnjaci iz svih dijelova svijeta te je Škola postala prepoznatljiva diljem svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.