Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku se održava "Flower Market"

08.04.2022.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Dubrovniku se održava "Flower Market"

U Dubrovniku se održava "Flower Market"

Foto: TZ Grada Dubrovnika / -

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u Dubrovniku će se od danas do nedjelje održati manifestacija “Dubrovnik Flower Market”, koja nudi bogat trodnevni program posvećen svijetu cvijeća i vrtlarstva.

U sklopu ove manifestacije održat će se već tradicionalni sajmovi i prodaja cvijeća, danas na šetnici u Uvali Lapad od 10 do 18 sati, a u subotu 2. travnja u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati.

Ove godine na sajmu sudjeluju Vrtlar d.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., OPG Meštrić, Agrovrt Metković, Vrtni centar Valent, OPG Bagić, Proizvođač cvijeća i presadnica Mesić te OPG Varvir. Šetnjom kroz sajam cvijeća možete dobiti savjete i ideje o uređenju vlastitog biljnog kutka, vrta i okućnice.

Drugog dana manifestacije, u Parku Luja Šoletića od 9 do 13 sati organizirana je “Ambulanta za biljke” gdje će se svi posjetitelji moći posavjetovati o zdravlju i zaštiti biljaka sa stručnim osobljem Kristinom Skvrce, dugogodišnjom cvjećarkom i dipl. aranžerkom interijera, Zrinkom Kesić, dipl.ing.agr., Tajanom Vulević, specijalisticom rasadničarstva te Vladimirom Vuletićem, dipl.ing.agr.

Dani otvorenih vrata u cvjećarnicama za sve ljubitelje cvijeća i vrtlarstva s prigodnom ponudom, bogatim izborom sadnica cvijeća, povrća i začinskog bilja organizirani su u petak 8. i subotu 9. travnja u trgovinama Ankora d.o.o. u Zatonu i Gružu, Cvjećarnica Cvijet by Kike, Cvjećarnici Patrea te kućici Vrtlar na Pilama.

Osim tradicionalnog sajma cvijeća, ove godine program je obogaćen vođenom turom “Dubrovački đardini” autorice Vesne Barišić, koja će ispričati kako su izgledali dubrovački đardini, što u tradiciji predstavlja ljuta naranča i šipak, odakle vihojle, ranunkule i bogiše u našim vrtovima. Kroz ovo vođenje i đir Pilama, prostorom koji i danas obilježava ulica Iza vrta, otkriti će se skrivene oaze zelenila unutar zidina, kao i nezaobilazne samostanske đardine, te pokušati osvijestiti značaj đardina u urbanizmu grada. Tematski razgled organizira se besplatno za posjetitelje i građane u petak u 16 sati, u subotu u 14 sati ispred TIC-a Pile te u nedjelju u 10 sati uz obaveznu potvrdu na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 3.travnja, organizirana je Radionica branja i pripremanja samoniklog bilja na Lopudu. Voditeljice radionice Jadranka Ničetić i Katija Živković vodit će Vas kroz berbu te pripremu i kušanje nabranog bilja u restoranu Mandrač na Lopudu. Cijena kotizacije iznosi 75 kn, a uključuje kavu, limunadu, komad torte, tiskanu brošuricu i radionicu pripreme jela od nabranog bilja. Prijevoz nije organiziran, a redovna brodska linija za Lopud, u nedjelju ide iz Luke Gruž u 9.30 sati, a povratak je u 18.15 sati s otoka Lopuda. Obavezna je prijava za sudjelovanje do danas u 18 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.