Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku se održava simpozij medicinskih sestara

08.04.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Dubrovniku se održava simpozij medicinskih sestara

U Dubrovniku se održava simpozij medicinskih sestara

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U Dubrovniku je jučer svečano otvoren XIV. Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući na kojem će oko 300 medicinskih sestara tijekom vikenda raspravljati o čimbenicima kvalitete zdravstvene njege u kući.

“Tržište na kojem djelujemo je sve zahtjevnije u skladu s potrebama zahtjevnih kategorija bolesnika, a to su u prvom redu iznimno teške i neizlječive dijagnoze, a sve to pred medicinske sestre stavlja nove izazove i potrebu razvijanja stečenih znanja, ali i empatije i poštovanja naših korisnika.” – rekla je uvodno tajnica Udruge medicinskih sestara zdravstvene njege u kući Vlatka Mrzljak.

Simpozij je otvoren na Svjetski dan zdravlja koji Svjetska zdravstvena organizacija obilježava od 1950. godine kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore.

“Koristim ovu priliku za izraziti vam priznanje i zahvalnost za vaše djelovanje u zajednici koje je izuzetno važno za sve naše građane. Često se zaboravlja važnost vašeg djelovanja, no osobe koje prolaze teška životna razdoblja to i te kako prepoznaju. Taj zahtjevan posao vi obavljate profesionalno i s puno ljubavi.” – kazala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović istaknuvši posebno značaj medicinskih sestara u razdoblju pandemije.

Sudionike simpozija pozdravili su i predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi Pavo Ćorluka, voditeljica područnog ureda HZZO-a Dubrovnik Vinka Radelj Džono, predsjednik KoHOM-a Dubrovačko-neretvanske županije Orsat John, predsjednica udruge medicinskih sestara zdravstvene njege u kući Ana Švarc i predsjednica udruge medicinskih sestara Barica Hršak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.