Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Gružu održan drugi "Umjetnički virus" i plesna radionica "Linđovo blago"

16.06.2020.

11:01

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija

Umjetnička galerija

Foto: - / -

Kultura đirava Gradom te se tako u ponedjeljak u parku Luja Šoletića okupilo mnoštvo dječice koja su uživala u drugom u nizu "Umjetničkom virusu", likovnoj i plesnoj radionici za koje su svoje pedagoške snage udružili Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Radionice vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a svaka je radionica posebna na svoj način jer bit će tu i crtanja i slikanja, a izrađivat će se i skulpture te razne druge kreacije.

Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Nakon likovne umjetnosti, slijedio je ples i glazba te je tako u 19 sati Folklorni ansambl Linđo održao plesnu radionicu „Linđovo blago“ za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Dječicu su vodili plesni voditelj Ivo Vlahušić i glazbeni korepetitor Nikša Pavlović.

Partneri u projektu "Kultura u điru" su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.