Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Korčuli posljednji, trinaesti utorak pobožnosti sv. Antunu Padovanskom

08.06.2021.

12:05

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Proteklih trinaest utoraka na spomen 13. lipnja, datuma preminuća svetoga Antuna Padovanskog održavaju se pobožnosti zajedničke molitve, kroz koje se vjernici uz potrebe i zavjete žele prikazati Bogu po zagovoru ovog omiljenog sveca sv. Antuna Padovanskog.

"Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku", napominje korčulanski župnik i dekan don Frano Kuraja, koji će pobožnost i sv. Mise održati danas u crkvi sv.Antuna u 17;30 te u crkvi sv. Marka u Korčuli u 18;30 sati.

Korčulani će zahvaljujući blažim epidemiološkim mjerama biti brojniji u nedjelju 13. lipnja kada je blagdan Svetoga Antuna Padovanskog, zaštitnika istoimenog Gradskog kotara gdje se nalazi novoizgrađena crkva Svetog Antuna, koju je u srpnju 2018. godine s pastoralnim centrom posvetio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.