Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Kuni na Pelješcu održana akcija darivanja krvi

29.12.2020.

12:26

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Dubrovniku, Odjela za transfuziju krvi u Općoj bolnici Dubrovnik i Aktiva dobrovoljnih davatelja krvi u Kuni u tom je pelješkom mjestu održana druga ovogodišnja akcija darivanja krvi.

I pored nepovoljnih vremenskih prilika i epidemijskih mjera odazvalo se 14-ero davatelja, a prikupljeno je 11 doza krvi.

Ukupno je u ovoj godini na pelješkoj župi prikupljeno 25 doza krvi, a u zajedničkoj akciji darivanja krvi Gradskih društava Crvenog križa u Dubrovniku i Korčuli, Kunovskog aktiva i Aktiva dobrovoljnih davatelja na jugozapadnom dijelu Pelješca održanoj u travnju u Orebiću krv je dalo 29 davatelja.

Na tom humanom činu u ime Kunovskog aktiva koji je ove godine obilježio 28. godišnjicu osnivanja i uspješnog djelovanja svima koji daruju krv i onima koji u tome pomažu zahvalio je predsjednik Gorki Bilušica, uputivši čestitke za božićne blagdane i nastupajuću 2021. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.