Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:08 / 17.06.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

U lapadskoj knjižnici tri radionice robotike i programiranja bez ekrana

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U sklopu projekta "Kultura u điru", u Ogranku Lapad Dubrovačkih knjižnica, 9., 10. i 16. lipnja, održale su se tri besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Voditelji radionica, Tomo Sjekavica iz Informatičkog kluba Futura i Dinka Lale iz LARIAT-a, kroz sve tri radionice djeci su predstavljali Cubetto set sastavljen od malog drvenog robota koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kretao.

Također, na radionicama se polaznike učilo razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana. Na kraju, svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Radionice su pobudile veliki interes kod najmlađe publike, ali i otvorenu opciju za ponavljanje istog programa krajem ljeta.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana, Dubrovačke knjižnice održale su u suradnji s Informatičkim klubom Futura i Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.