Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Lazaretima naučite sve o obnovljivim izvorima energije

24.05.2019.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Zadruga za etično financiranje

Zadruga za etično financiranje

Foto: - / -

Zadruga za etično financiranje (ZEF) i Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA pozivaju na besplatnu edukaciju "Obnovljivi izvori energije", koja će se održati danas u 18 sati u trećoj lađi Lazareta.

Cilj edukacije je upoznati zajednicu s mogućnostima razvoja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj te važnosti strateškog pozicioniranja Hrvatske spram budućnosti u kojoj ćemo energiju pretežno dobivati iz ekološki prihvatljivih i dostupnih izvora.

"Na edukaciji ćete imati priliku saznati koje sve obnovljive izvore danas i na koji način možemo (isplativo) koristit, kako napraviti kućnu fotonaponsku elektranu, kolika je njena cijena i isplativost, te koja je važnost u upravljanju energetskim resursima od strane nas građana", kažu organizatori.

Edukaciju će voditi suvoditelj sekcije obnovljivih izvora energije u ZEF-u Edo Jerkić, koji se razvojem i savjetovanjem u sektoru obnovljivih izvore energije bavi 12 godina, a trenutno je zaposlen kao direktor u vlastitoj tvrtki Vivo Somnia koja se bavi savjetovanjem i projektiranjem u sektoru OIE.

"Edo će također predstaviti, na koji način ZEF putem svojih članova i sekcije energetike nudi građanima i poduzetnicima podršku i pomoć u pripremanju investicije u vlastite sustave za proizvodnju", kažu organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.