Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Lovištu se još saniraju posljedice velikog nevremena

29.12.2020.

15:25

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

U Lovištu se još saniraju posljedice velikog nevremena, prave lebićade kakvu ne pamte ni najstariji mještani. Valovi su dosezali i do 4 metra, a plimni val poplavio je priobalni dio loviške vale i na obalu nanio goleme količine kamenja, težine i do 30 kilograma.

More je ušlo u podrume i konobe više kuća, a više plovila je potopljeno i oštećeno. Nevrijeme je srušilo i teže oštetilo više mulića i dio loviške obale.

Na čišćenju mjesta sudjelovali su brojni mještani i loviški vatrogasci.

Lebićada je pričinila i veću štetu na obalnom dijelu naselja Borak podno Dingača. Pune ruke posla imaju i radnici Komunalnog trgovačkog društva „Bilan“ u Orebiću čisteći od velikih nanosa obalni dio Orebića. Jaki vjetar rušio je stabla, a na njihovom uklanjanju duž pelješke ceste od Trstenika prema Trpnju radili su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kuni, a više intervencija imali su i orebićki vatrogasci.

Pale su i velike količine kiše, a na agrometeorološkoj stanici u Potomju od početka ovoga mjeseca izmjereno je 395 litara po metru četvornom, što je dosad rekordna zabilježena količina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.