Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U luci Račišće 74 nova komunalna veza

10.03.2022.

17:06

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U luci Račišće 74 nova komunalna veza

U luci Račišće 74 nova komunalna veza

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Županijska lučka uprava Korčula realizira projekt uređenja komunalnog dijela Luke Račišće kojim se osiguravaju 74 komunalna veza namijenjena lokalnom stanovništvu.

Projekt je vrijedan oko 2,5 milijuna kuna, a sufinanciraju ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i Županijska lučka uprava Korčula.

Radovi teku planiranom dinamikom, a danas su ih obišli župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima.

‘I ova 74 komunalna veza, kao i oni u Dubi Pelješkoj, koje smo danas obišli, dio su našeg programa i obećanja o ostvarenju 1500 novih vezova na području cijele županije u ovom mandatu. Naša Županijska lučka uprava Korčula već je realizirala projekt komunalne luke Porto Uš, a priprema i lučicu u Knežama’, istaknuo je župan Dobroslavić te najavio skoro potpisivanje ugovora s izvođačem radova za novu luku Korčula na lokaciji Polačište.

‘Dobili smo potvrde za sve naše odluke i vjerujem da ćemo u narednih mjesec dana potpisati ugovor i nakon toga, krenuti s radovima na izgradnji Luke Polačište’, rekao je župan Dobroslavić.

Podsjetimo, nova luka Korčula na lokaciji Polačište jedan je od velikih projekata lučke infrastrukture koje realizira Dubrovačko-neretvanska županija uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i sufinanciranje sredstvima Europske unije.

Nakon obilaska radova u Račišću održan je sastanak s čelnicima lokalne samouprave s Korčule i Lastova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.