Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Malom Stonu javna tribina o rizicima CGO Lučino razdolje

31.07.2020.

11:00

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook

Facebook

Foto: - / -

Javna tribina "Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje - održivo rješenje ili kraj Malostonskog zaljeva?" održat će se danas u 18 sati u dvorani Vile Koruna u Malom Stonu u organizaciji udruge Stonski školjkari.

Cilj tribine je da uz pomoć stručnjaka na raznim poljima lokalna zajednica dobije kvalitetnu i jasnu sliku o projektu CGO Lučino razdolje. Da se kroz konstruktivu raspravu ukaže na ekološke aspekte projekta CGO Lučino razdolje i njegove potencijalne rizike za Malostonski zaljev. Na tribini će se razgovarati o alternativnim rješenjima koja uz rješavanje problema otpada u županiji osiguravaju i sigurnost Malostonskog zaljeva i školjkarstva", ističe se u pozivu.

Na tribini će govoriti prof. dr. sc. Stanko Uršić (Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u mirovini), dr. sc. Slaven Dobrović (Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu), dr. sc Ivo Lučić (karstolog, znanost o kršu) i prof. dr. sc. Nenad Jasprica (Institut za more i priobalje Dubrovnik).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.