Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Mokošici položeni vijenci u spomen na poginule Omišane

25.04.2021.

11:33

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom 28. obljetnice stradanja šesnaest hrvatskih branitelja s područja Omiša koji su svoje živote tijekom Domovinskog rata položili na krajnjem jugu Hrvatske.

Vijence su položili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, gradonačelnik Omiša Ivo Tomašević i predsjednica vijeća Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak, izrazivši iskreni pijetet i zahvalnost prema stradalim Omišanima koji su iznimno pomogli braniteljima Grada na južnom bojištu.

Svoje živote u obrani dubrovačkog kraja dali su: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Kristić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

Na samom kraju uz prigodnu molitvu prisutni su se prisjetili i odali poštovanje svim poginulim dubrovačkim braniteljima i civilima, koji su zaslužni za današnju slobodu i mir.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.