Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Moluntu održana Škola konavoskih koktela

04.10.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Sinoć je u Moluntu, u Marinovića na taraci, održana tematska večer "Škola konavoskih koktela". Ovaj edukativno-zabavni događaj okupio je preko pedeset sudionika koji su se upoznali s osnovama pripremanja koktela.

Prisutni su sudjelovali u kreiranju originalnih koktela koji mogu biti nova ponuda Konavoskih Agroturizama.

Renomirani hrvatski ugostitelj i dugogodišnji predsjednik Udruge barmena Hrvatske Frano Stjepović bio je glavni gost večeri. Svojim velikim znanjem i iskustvom u pripremanju barskih mješavina vješto je kombinirao tradicijske konavoske likere i sirupe s alkoholnim napicima, pjenušcima i vinima, kreirajući tako izvrsne i kreativne koktele.

Gastro-sekcija je iznenadila s tematskim zalogajem koji je pripremljen u organizaciji domaćina Andrejka Marinovića.

Glazbeni gosti tematske večeri bili su konavoska pijanistica Nena Čorak te Sergio Piscoletti, pijanist iz Perugie u Italiji, koji je oduševio prisutne izvodeći jazz improvizacije.

Ova tematska večer nastavak je aktivnosti u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja" koji se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta Republike Hrvatske.

Projekt se nastavlja već narednog vikenda kuharskom radionicom koju će voditi poznati hrvatski kuhar Dino Galvagno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.