Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Opuzenu počeli 4. Dani mandarina

17.10.2019.

14:41

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Opuzen

Grad Opuzen

Foto: - / -

Četvrtu godinu za redom Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu organizira "Dane mandarina". Manifestacija je osmišljena u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve.

 I to kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

Tijekom četiri dana manifestacije, od 17. – 20. listopada, škola će organizirati razne aktivnosti: Izradu i izložbu skulptura od mandarina, Informativno-edukativnu radionicu, Posjet srednjih škola iz Županje, Vinkovaca, Zadra i Hvara, Berbu mandarina za goste, Šahovski turnir, Gaming turnir, Prodajni sajam s autohtonim proizvodima, Izradu jela od mandarina…

Mandarine potrebne za ukrašavanje skulptura donirat će lokalni otkupljivači mandarina.

Mandarina, voćka koja je osamdesetih postala rasprostranjena u dolini, dugo je vremena osiguravala egzistenciju žitelja. U međuvremenu, okolnosti su se promijenile, a mandarina treba dobiti i dodatnu vrijednost, onu agroturističku. Stoga, ovom manifestacijom želimo ponuditi sadržaje zbog kojih će se turisti i drugi putnici odlučiti zaustaviti u Dolini te uživati u aktivnostima manifestacije te atraktivnosti cijele doline Neretve.

"Cilj nam je i ojačati poziciju škole u središtu doline Neretve kao agroturističke destinacija, mandarine kao agroturistički brend, i agroturizma kao gospodarske grane kao nove šanse za Neretvansku dolinu. Veselimo se vašem dolasku", ističe u pozivu ravnateljica škole Ivana Filipović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.