Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U orebićkoj općini boravi 8 tisuća gostiju, 70 posto lanjskog rezultata

07.08.2020.

18:51

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema podacima Turističke zajednice Općine Orebić, na Pelješkoj rivijeri u orebićkoj općini na odmoru je nešto više od 8 tisuća gostiju, što je 70 posto od posjeta zabilježenog na početku kolovoza prošle godine.

Nastavak je to u datim okolnostima uspješnih rezultata u dosadašnjem tijeku sezone, osobito u srpnju u kojem je ostvareno 190 265 noćenja, što je 65,5 posto od lanjskog prometa i po takvim učincima orebićka općina prednjači u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Među gostima ovoga ljeta najbrojniji su Slovenci, slijede Poljaci, Česi i Nijemci, turisti iz Bosne i Hercegovine i domaći gosti.

Najviše gostiju boravi u objektima u domaćinstvima i kampovima, a najmanje tek nešto više od 20 posto od lanjskih brojki u hotelima.

Inače, od početka godine do kraja srpnja u orebićkoj je općini boravilo 28 tisuća gostiju i ostvareno 245 685 noćenja, što je 54 posto od lanjskog prometa.

Možemo reći apsolutni rekorder ovoga ljeta na Pelješkoj rivijeri i u našoj županiji je Viganj, u kojem nema slobodnih mjesta, a pelješki kanal pred njim za vjetrovita vremena prepun je svih vrsta ljubitelja jedrenja na dasci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.