Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću 51 posto lanjskih dolazaka i 59 posto lanjskih noćenja

06.11.2020.

13:07

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema podacima Turističke zajednice Općine Orebić, u proteklih je deset mjeseci u orebićkoj općini boravilo 58 500 gostiju i zabilježeno 530 777 noćenja, što je 51 odnosno 59 posto od prometa ostvarenoga u istom razdoblju prošle godine.

S obzirom na poznate okolnosti prouzročene epidemijom korona virusa, ovdašnji turistički radnici i većina onih koji se bave turističkim poslom, mogu biti zadovoljni takvim rezultatima po kojima je Općina Orebić u samom vrhu turističkih učinaka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Najčešći gosti i ovoga ljeta bili su Poljaci sa 136 610 ostvarenih noćenja, slijede Slovenci, Nijemci, Česi i domaći turisti koji, što je zanimljivo, bilježe najmanji pad u ostvarenim noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Ovoga ljeta izostao je očekivani posjet tradicionalnih gostiju iz Bosne i Hercegovine, što je u velikoj mjeri utjecalo na ukupne rezultate fizičkog prometa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.