Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću će se u Vatrogasnoj zajednici okupiti četiri dobrovoljna društva

09.05.2022.

14:16

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Vatrogasci, kaciga, ilustracija

Vatrogasci, kaciga, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U Orebiću je održan pripremni sastanak za osnivanje vatrogasne zajednice općine Orebić, budući da je, prema odredbama zakona o vatrogastvu to dužna učiniti, svaka jedinica lokalne uprave i samouprave na čijem području djeluju dva ili više dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U općini Orebić ta društva postoje u Orebiću, Kuni, Vignju i Lovištu.

Sastanak je u ime osnivača općine Orebić sazvao načelnik Tomislav Ančić, a nazočili su mu predsjednici i vatrogasni zapovjednici spomenutih vatrogasnih društava i načelnik policijske uprave u Stonu Hrvoje Franković.

Osim u orebićkoj općini, vatrogasnu zajednicu dužna je osnovati i općina Ston, u kojoj djeluju dobrovoljna vatrogasna društva u Stonu, Ponikvama, Putnikoviću i Žuljani.

Na sastanku u Orebiću dogovorene su sve potrebne radnje za skorašnje osnivanje vatrogasne zajednice koja će kako je predviđeno djelovati na volonterskoj osnovi, a financirat će se iz općinskog proračuna. Također su dogovorene aktivnosti u susret požarnoj sezoni a upućeno je i upozorenje poljoprivrednicima i vlasnicima okućnica za dodatnim oprezom prilikom čišćenja i paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.