Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću i Stonu realiziraju se projekti od strateškog značaja za županiju

17.01.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Gradilište zaobilaznice Stona

Gradilište zaobilaznice Stona

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan posjetili su Ston i Orebić.

Na sastanku s načelnikom Općine Ston Vedranom Antunicom razgovaralo se o važnosti realizacije projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta za Općinu Ston, a stonski načelnik upoznao je čelne ljude Županije s budućim projektima na području te općine, te su zajedno obišli starohrvatsku crkvicu svetog Mihajla poviše Stona.

U Orebiću su predstavnici županije u pratnji načelnika općine Tomislava Ančića obišli radove na igralištu nogometnog kluba Orebić vrijedne 1,75 milijuna kuna, a posebni značaj tom projektu daje činjenica da klub ima izvrstan omladinski pogon koji broji stotinjak djece.

U Vignju je u završnoj fazi realizacija projekta rekonstrukcije trga, važnog infrastrukturnog projekta Općine Orebić vrijednog 1,2 milijuna kuna, čime se otvaraju nove vizure središta naselja i dodatne mogućnosti turističke prezentacije Vignja.

U prostorijama općine Orebić održan je sastanak na temu nove luke Perna i zaobilaznice Orebića za koju se uskoro očekuje lokacijska dozvola. Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan tom je prigodom, govoreći o projektu spojne ceste od Nove luke Perna na zaobilaznicu Orebića, naglasio da je u tijeku procjena zemljišta, te da je za spojnu cestu izdana pravomoćna lokacijska dozvola.

Županijska uprava za ceste realizira i investiciju modernizacije županijske ceste prema Lovištu u duljini od 1.200 metara čija će prva faza biti završena do početka turističke sezone. Vrijednost tog projekta je 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.