Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću izložba o zaštiti i očuvanju europskih morskih kornjača

16.09.2021.

12:02

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Pomorski muzej Orebić

Pomorski muzej Orebić

Foto: - / -

Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu u suradnji s Pomorskim muzejom u Orebiću danas je na plaži iza muzejske zgrade za školsku djecu priredio izložbu pod nazivom „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“.

Riječ je o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve s ciljem podizanja svijesti javnosti osobito među mlađim uzrastom o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite.

U tom projektu koji se sufinancira iz sredstava Europske unije sudjeluju partneri iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte.

Prigodno predavanje o projektu i zaštiti morskih kornjača uz praktičnu radionicu održala je savjetnica i pedagoginja za geologiju u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju Renata Brezinščak.

Projekt podržavaju Ministarstvo gospodarstva i regionalnog razvoja i Grad Zagreb, a među partnerima je i Udruga Plavi cvijet pri Institutu za istraživanje i zaštitu mora u Splitu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.