Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću se nadaju novom natječaju za brodski prijevoz

18.03.2021.

14:41

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na 34. sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić donesene su Odluke o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika općine u skladu s novim zakonskim odredbama o lokalnoj i područnoj samoupravi. Općinsko vijeće i dalje će imati 13 vijećnika, a ukida se dužnost zamjenika načelnika.

Donesene su i Odluke o suglasnosti na dopušteno prekoračenje u poslovnom računu Komunalnih društava „Bilan“ i „Vodovod i odvodnja“, a za ravnateljicu predškolske ustanove „Dječji vrtić Orebić“ ponovno je imenovana Sanda Mekandžijev.

Na prijedlog predsjednika vijeća Marija Vekića, zbog velikog zanimanja i vijećnika i šire javnosti, u dnevni red je uvrštena informacija o poslovanju Komunalnog trgovačkog društva „Bilan“, statusu koncesije na brodsku liniju Orebić-Korčula i o tijeku žalbenog postupka.

O tome je izvijestio direktor Joško Đeldum rekavši da je na odluku Agencije za obalni linijski promet o izboru zadarskog brodara „LINE IADERA“ za novog koncesionara upućena žalba ovlaštenoj Državnoj komisiji s obrazloženjem da od 2015. godine „Bilan“ s dvije brodice „Tamaris“ i „Lovor“ uredno održava tu brodsku vezu i da sigurnost plovidbe njihovim brodicama nije nikada bila upitna.

Izrazio je nadu, a s njim i vijećnici, da će odluka Agencije o dodjeli koncesije zadarskom brodaru biti poništena i raspisan novi natječaj, a do tada će „Bilan„ svojim brodicama tu vezu uredno održavati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.