Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Parku Luja Šoletića otvoren 18. Mediteranski sajam

30.09.2021.

15:40

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković otvorio je 18. izdanje Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Otvoren je u Gružu u Parku Luja Šoletića do nedjelje 3. listopada i usmjeren je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima i održivom razvoju.

U svom obraćanju gradonačelnik Franković prvotno je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka organizanja Mediteranskog sajma, sajma koji promovira autohtone i domaće hrvatske proizvode ključne za zdrav život i vitalnost svakog pojedinca.

„Iako je vrijeme pandemije poremetilo i stagniralo brojne segmente u području gospodarstva i ekonomije, istovremeno nam je otvorilo oči da se okrenemo kružnom gospodarstvu, promoviranju hrvatskih proizvoda i ulaganju u kvalitetu naših proizvoda. To je ono po čemu danas i jesmo prepoznati i jedinstveni.  Stoga želim kazati kako Hrvatski poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici imaju sjajnu perspektivu za budućnost i oni uistinu jesu konkurenti na tržištu“ istaknuo je gradonačelnik u ovoj prigodi.

Također, gradonačelnik je naglasio kako će se podrška od strane Grada Dubrovnika za organiziranje događaja poput Mediteranskog sajma zasigurno nastaviti kako bi hrvatski gospodarstvenici i proizvođači postali vidljivi i dostupni svim građanima i posjetiteljima.

Podsjetimo, najveću nacionalnu manifestaciju za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove kojoj je misija stvoriti povoljno poduzetničko ozračje i potaknuti ruralni razvoj organizira Dubrovnik Sun d.o.o. i Županijska komora Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Četverodnevni sajam bit će otvoren za sve zainteresirane gospodarske subjekte, građane i posjetitelje u neposrednoj blizini glavne tržnice u Gružu svakog dana od 9 do 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.