Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Pločama održana ekološka akcija čišćenja podmorja

11.10.2020.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

U subotu 10. listopada 2020. godine u organizaciji Ekološko - roniteljski klub "Periska" Ploče se održala eko akcija čišćenja podmorja na plažama Portina, gradska plaža i nova plaža na području grada Ploča.

Uz domaćine, sudjelovali su i članovi ŠREK "VIDRA" Ljubuški, REK "HVIDRA" Split, ŠREK "DELTA 5" Metković, ŠRK "BUŠKO JEZERO" Livno, ERK "LEUT" Blace, ERK "MALO MORE" Komarna, Ronilački savez HERCEG-BOSNE, Udruga "Oceanus Split" te ujedno i sam predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza g. Kamilo Čuljak.

Predsjednik ERK Periska Tomislav Milićević je istaknuo kako im je zadovoljstvo spomenuti da je otpada u podmorju na spomenutim plažama iz godine u godinu sve manje što je velikim dijelom i rezultat rada ERK "Periska" Ploče, koji zadnjih 10-tak godina redovio organizira slične akcije na širem području Grada Ploča. Te se zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove akcije na bilo koji način istu podržali!

Ova eko akcija je podržana od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, te je sufinancirana kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.