Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Polikliniku Marin Med na pregled besplatno s iskaznicom HZZO-a

01.04.2020.

16:41

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook

Facebook

Foto: - / -

Zbog posebnog režima rada dubrovačke bolnice u suzbijanju pandemije korona virusa, zbog kojeg je obustavljen rad svih specijalističkih ambulanti, vodstvo Poliklinike Marin Med samoinicijativno je odlučilo da pacijentima koji su osiguranici HZZO-a neće naplaćivati specijalističke preglede.

Poliklinika Marin Med tako od ponedjeljka 6. travnja ponovno započinje sa radom, no u znatno izmjenjenom načinu rada.

Takva je odluka donesena unatoč odgovoru Direkcije HZZO-a kako nisu u mogućnosti udovoljiti zahtjevu Poliklinike da pacijentima omogući besplatan pregled u ovoj privatnoj ustanovi.

"Poliklinika Marin Med svim osiguranicima HZZO-a sa područja naše županije neće naplaćivati specijalistički pregled dok god traje poseban režim rada u Općoj bolnici Dubrovnik. Stoga svim potrebitim sugrađanima i pacijentima sa iskaznicom HZZO-a koji u ovim teškim vremenima trebaju zdravstvenu zaštitu, saminicijativno stavljamo na raspolaganje svih naših jedanaest liječnika specijalista i medicinsko osoblje", istaknuo je ravnatelj Poliklinike Marin Med dr. Rikard Lenz.

Svi potencijalni pacijenti o svim detaljima biti će dodatno informirani putem web stranice Poliklinike Marin Med www.marin-med.com.

Za ulazak u Polikliniku provodit će se vanredni standardi zbog spriječavanja širenja virusa Covid 19 te će se uz anketiranje sa ciljanim pitanjima pacijentima mjeriti i tjelesna temperatura. Ovaj trijažni prostor bit će smješten na samom ulazu u poslovnu zgradu Grawe, a nužno je da se pacijenti prethodno telefonski naruče za specijalistički pregled i dobijanje termina.

"Apeliramo i dalje da poštujete upute nadležnih službi za vrijeme trajanja infekcije virusom Korona te čuvate sebe i svoje najmilije, a poglavito starije. Bez poštivanja svih propisanih mjera mala je mogućnost da se ova bolest pobijedi i spriječi njezino daljnje širenje. Za sve informacije dostupan je broj telefona Poliklinika Marin Med 020 400 500 kao i e-mail adresa: info@marin-med.com. Ostanite doma, perite ruke i izbjegavajte bliske kontakte posebice sa starijim osobama. Čuvajte sebe i sve oko vas!", poručuju iz Poliklinike Marin Med.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.