Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Pridvorju 10. "Trganje"

18.09.2022.

08:44

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Jubilarna, deseta po redu, manifestacija „Trganje“ održat će se danas u 15 sati u vinogradu i kušaonici OPG Ivo Karaman, u Pridvorju.

Konavle ovom manifestacijom obilježavaju berbu grožđa s ciljem promocije ovog vinogradarskog i vinskog kraja te očuvanja tradicije i kulturne baštine.

Svi posjetitelji, predvođeni Konavokama i Konavljanima u narodnoj nošnji, bit će u mogućnosti aktivno sudjelovati u berbi i preradi grožđa. Grožđe će se prerađivati na tradicijski način u čemu će aktivno sudjelovati i ženski dio publike koji će, kao nekad, nogama gnječiti grožđe kako bi se napravilo vino. Program će se obogatiti igrama, glazbom i nezaobilaznom zakuskom.

Stoga ne propustite ovaj događaj, sudjelujte u procesu trganja i proizvodnje vina te provedite ugodan dan u Konavlima. Svoj dolazak potvrdite na mail: ured@agroturizam-konavle.hr ili porukom na broj 095 124 6333.

Agroturizam Konavle će napravljenim vinom na "Trganju" svečano otvoriti ovogodišnje 15. Mirise Božića u Konavlima.

Organizator: Agroturizam Konavle; Sponzor manifestacije: Turistička zajednica Općine Konavle i Ministarstvo poljoprivrede.

Program događaja:

15:00-15:30 okupljanje i dobrodošlica domaćina

15:30-16:30 trganje/berba grožđa

16:30-17:30 tematske igre i prerada grožđa

17:30-18:30 glazba i druženje uz zakusku


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.