Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U pripremi sjednica Gradskog vijeća sa socijalnim i gospodarskim mjerama

30.03.2020.

12:30

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Odmah po usvajanju socijalnih i gospodarskih mjera na idućoj sjednici Gradskog vijeća, Grad Dubrovnik će na internetskim stranicama objaviti detaljne upute i kriterije te sve potrebne obrasce zahtjeva kako bi građani i gospodarstvenici mogli ostvariti svoja prava obuhvaćena paketom mjera.

Naime, kako bi se mjere planirane paketom pomoći građanima i gospodarstvenicima počele primjenjivati, gradske službe i odjeli užurbano rade na pripremi materijala za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. Dnevni red sjednice koja će se održati uskoro uključivat će sve predstavljene mjere iz nadležnosti Grada Dubrovnika, a vijećnici će o istima glasati elektronskim putem.

Mjere je u petak putem video prijenosa uživo predstavio gradonačelnik Mato Franković. One su, osim prema gospodarstvenicima, usmjerene prema građanima koji su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta te se stoga nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji.

Podsjetimo, predstavljeni paket mjera za ranjive skupine iznosi 17,15 milijuna kuna, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna. Dodatno se odgađa naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.