Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:01 / 23.03.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Rixosu 20. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Dubrovački Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja

Dubrovački Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održava se u svom jubilarnom 20. izdanju od srijede do nedjelje, a bit će otvoren u petak u podne u Hotelu Rixos Premium.

Cilj sajma je postizanje veće razine ekološke svijesti, održivi razvoj, promocija zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, a kroz kvalitetu plasman i marketing. Sajmu će nazočiti ministrica poljoprivrede u Vladi Republike Hrvatske Marija Vučković koja će tom prigodom otvoriti sajam.

Radno vrijeme sajma:

Srijeda 23. ožujka od 15 do 19 sati

Četvrtak 24. ožujka od 9 do 19 sati

Petak 25. ožujka od 9 do 19 sati

Subota 26. ožujka od 9 do 18 sati

Nedjelja od 9 do 16 sati 


PROGRAM SAJMA:

PRVI DAN, četvrtak, 24. ožujka:

09:00 Početak rada Sajma

19:00 Završetak rada Sajma


DRUGI DAN, petak, 25. ožujka:

09:00 Početak rada Sajma

09:30 RADIONICA:

Hrvatska banka za obnovu i razvitak:

DVORANA Levantera

09:30 RADIONICA:

Naziv radionice: Financiranje malog gospodarstva

Predavačica: dr. sc. Mira Krneta, voditeljica HBOR-ova ureda za Dalmaciju

Naziv radionice: Financiranje malog gospodarstva

Predavačica: dr. sc. Mira Krneta, voditeljica HBOR-ova ureda za Dalmaciju

Teme:

1. Uloga HBOR-a kao nacionalne, razvojne banke,

2.Mogućnosti financiranja malog gospodarstva, uključujući korištenje financijskih instrumenata.

10:00 Radionica Hrvatske gospodarske komore - HGK

DVORANA Boreas

Naziv radionice: „Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) – analiza komponente GOSPODARSTVO i pregled planiranih javnih pozivi na dodjelu bespovratnih sredstava“.

Predavačica: Mr.sc. Danijela Ćenan direktorica je Centra za inovacije i EU projekte HGK.


12:00 - Svečanost otvorenja sajma ispred velike kongresne dvorane Mistral

 Voditeljica programa: Suzi Sokol

12:30- 14:00 Kulturno umjetnički program: KUD "SV. Juraj Osojnik", balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Bonaca Šibenik.

 

Gastro show popularnih kuhara: Tomislava Špičeka, Veljka Barbijeria, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije

koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

19:00 Završetak rada Sajma


TREĆI DAN, subota, 26. ožujka

9:00 Početak rada Sajma

10:00 PREDAVANJE:

Centar dr. Rudolfa Steinera

DVORANA Levantera

Predavač: mr.sc. Dijana Posavec

Tema: O nastanku i povijest biodinamičke poljoprivrede te njezinoj funkciji u okviru održive poljoprivredne prakse

11:00 PREDAVANJE:

Predavač: Amalka Vukelić

Tema: Osnovne metode i prakse u biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

DVORANA Levantera


10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

Kulturno umjetnički program

Klapa Bonaca Šibenik,

Voditeljica programa: Suzi Sokol

19:00 Završetak radnog dana Sajma


ČETVRTI DAN, nedjelja, 27. ožujka

9:30 Početak rada Sajma

Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima (možebitna iznenađenja)

17:00 Zatvaranje Sajma

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.