Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U srijedu Zbor građana Gradskog kotara Grad, stiže i gradonačelnik

20.01.2020.

16:29

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Vijeća Gradskog kotara Grad uputili su poziv stanovnicima povijesne jezgre na Zbor građana, koji će se održati u srijedu 22. siječnja u 18 sati u dvorani Ivana Pavla II., a tema je određivanje glavnih problema i rješenja kojim se treba baviti Plan upravljanja starom gradskom jezgrom.

"Poštovani Građani, u tijeku je izrada Plana upravljanja starom gradskom jezgrom. Dio vas je već sudjelovao na pripremnim radionicama i fokus grupama. Pod utjecajem interesnih skupina donose se odluke koje podrivaju Plan upravljanja, dok se iskazane želje i potrebe Građana ne uzimaju u obzir. Nismo zadovoljni kako proces napreduje. Jedini način da Plan upravljanja bude dokument svih stanovnika Grada je ukoliko se omogući svakom Građaninu ravnopravno sudjelovanje u izradi Plana. Učinimo to putem Zbora Građana.

Dođite, sudjelujte u raspravi i iznesite tri glavna problema ili prijedloga, vezana uz vaš život i upravljanje Gradom. Recite, kakav Grad imamo, kakav Grad trebamo te dajte vaše ideje i prijedloge rješenja koja trebaju biti dio Plana upravljanja.

Pojedinačna izlaganja bit će ograničena na 2 minute po osobi, ne zbog isključivosti nego upravo kako bi svi mogli sudjelovati. Nakon što se iznesu svi problemi, prijedlozi i rješenja, zajedno ćemo glasati o pet najvažnijih točaka, koje će Gradski kotar Grad službeno poslati i dalje zagovarati prema gradskoj upravi i prema izrađivačima Plana upravljanja, kao točke koje moraju biti uključene kao prioriteti u ciljevima Plana upravljanja.

Građani, ne dajte da drugi govore u vaše ime i određuju što morate raditi i kakvom Gradu živjeti. Stoga dođite na Zbor Građana i neka se vaš glas čuje!" - stoji u pozivu koji potpisuje predsjednik Vijeća Gradskog kotara Grad Marin Krstulović.

Na Zbor je, osim Građana, pozvan i gradonačelnik sa suradnicima te predstavnici političkih stranaka u Gradskom vijeću. Iz Vijeća očekuju da će svojim prisustvom pokazati stanovnicima gradske jezgre, ujedno i biračima, interes za Grad i njegove stanovnike. Zbor će ukazati na goruće probleme i u kojem smjeru gradska uprava te Plan upravljanja trebaju djelovati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.