Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Stonu se uređuju šumski i protupožarni putevi

08.03.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Stonske zidine, ilustracija

Stonske zidine, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U sklopu redovitog godišnjeg programa održavanja šumskih i protupožarnih puteva, šumarija Dubrovnik i u ovoj će godini na Pelješcu nastaviti s radovima na održavanju postojeće mreže protupožarnih puteva.

Većinom u stonskoj općini gdje će do početka protupožarne sezone 1. lipnja biti obavljeni radovi na čišćenju zelenika i održavanje 11 km 230 metara duge šumske prosjeke s elementima šumske ceste od Dančanja do Česvinice. Za sve te radove raspisan je i javni natječaj.

U planu je i projektiranje novih dionica šumskih puteva i na drugim područjima Pelješca tako i dionice od brda Sv. Ivan iznad Žuljane do uvale Sapavica s južne strane Pelješca.

To je nastavak u prošloj godini uređene šumske prosjeke široke 10 metara na brdu Sv. Ivan obavljene u suradnji s dobrovoljnim vatrogasnim društvom u Žuljani a sve sa svrhom bolje zaštite tamošnjeg, iznimno vrijednog šumskog krajolika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.