Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Stonu u 2021. ostvareno 69 posto gostiju i 80 posto noćenja iz 2019. godine

21.12.2021.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Stonske zidine, ilustracija

Stonske zidine, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Na završnoj godišnjoj Skupštini Turističke zajednice Općine Ston održanoj elektroničkim putem donesen je rebalans financijskog plana za ovu godinu i usvojeni program rada i financijski plan za 2022. godinu.

Također, i zajednički program utroška novca od dijela boravišne pristojbe s Općinom Ston na uređenju turističkih mjesta i pripremu sezone. Protekla turistička sezona u stonskoj općini, ocijenjeno je, bila je uspješna s obzirom na okolnosti, uključujući i opsežne radove na pristupnim cestama Pelješkom mostu.

Na tom dijelu Pelješca boravilo je 25 tisuća i 200 gostiju i zabilježeno 150 tisuća i 600 noćenja, što je 69 odnosno 80 posto od prometa u 2019. godini.

Na sjednici je odlučeno da se uz preporučene epidemiološke mjere ipak održi manja festa na Badnji dan, uz čašćenje bakalarom na placi i tradicionalnom kolendom Stonske glazbe. Za najmlađe je također organiziran poseban program u sklopu stonskog Adventskog đardina, s radionicama božićnih ukrasa u atriju Kneževa dvora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.