Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu natjecanje "Vratimo djecu na igrališta - dundo Đelo"

09.09.2019.

11:00

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga "Sigurnost u prometu"

Udruga "Sigurnost u prometu"

Foto: - / -

Udruga "Sigurnost u prometu" organizira tradicionalno natjecanje pod nazivom "Vratimo djecu na igrališta - dundo Đelo", kojim će se ujedno obilježiti i početak školske godine, na vanjskom igralištu OŠ Lapad u subotu 14. rujna u 18 sati.

Dio natjecanja bit će posvećen prerano preminulom dječaku (anđelu) Gabrijelu Bebiću iz Metkovića, a Gabrijelova majka Ivana Bebić će uručiti jednu od nagrada najboljima. Također najboljima će nagrade uručiti i članovi obitelji pok. Đela Jusića.

Isto tako potvrđen je dolazak predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, stižu i prvaci Hrvatske prve lige u rukometu 2018./19. te proslavljeni vaterpolist Sandro Sukno.

"Nagrade najboljima su skulpture sa motivima natjecanja, dunda Đela i mora izrađene od stakla i kamena, rukometna lopta sa potpisima svih igrača, škola jahanja u Kojan Koralu uz puno glazbe, hrane, vršnjačkog druženja, igre i dječjeg smjeha", najavljuju organizatori.

"Ovim se tradicionalnim i najmasovnijim natjecanjem djece u RH ujedno i obilježava početak školske godine", napominju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.