Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu počinje „Proljeće u Konavlima“!

03.05.2019.

12:42

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

U subotu 4. svibnja u organizaciji Agroturizma Konavle počinje peto po redu "Proljeće u Konavlima". Osim promocije Konavala kao vinske regije s bogatom tradicijskom gastronomijom, cilj ove manifestacije je naglasiti da su Konavle i idealno mjesto za aktivni odmor, rekreaciju i boravak u prirodi.

Ovogodišnja manifestacija održavat će se u četiri uzastopna svibanjska vikenda. Svaki s drugačijim, jedinstvenim sadržajem u cilju promocije različitih segmenata ponude ruralnog dijela Konavala.

Prvog vikenda , 4. svibnja, organizira se likovna kolonija "Konavoski koluri" u kojoj će sudjelovati više od 30 renomiranih slikara s dubrovačkog područja. Likovna kolonija održat će se na Pendži u Radovčićima, odnosno u slučaju kiše i loših vremenskih uvjeta u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju od 10 do 16 sati. Ovogodišnja likovna kolonija posvećena je pokojnoj Jagodi Lasić, dugogodišnjoj članici Udruženja likovnih umjetnika Dubrovnika i zaljubljenici u Konavle.

Od 10. do 12. svibnja Agroturizam Konavle prezentirat će ruralnu ponudu Konavala i konavosku gastronomiju na Gastrofestu u Slavoniji, manifestaciji na kojoj sudjeluje više od 80 predstavnika iz različitih djelova Hrvatske i regije.

Treći svibanjski vikend obilježit će mnoštvo aktivnosti koje će se događati na poznatom konavoskom lokalitetu na otvorenom u Šišinim dubima u Mihanićima. U nedjelju 19. svibnja u popodnevnim satima organizira se prvi konavoski turnir u bubble soccer-u, a za sve prisutne će biti organizirane brojne aktivnosti i natjecanja u prirodi. Bit će tu jahanje konja, bicikliranje, vlakić, krtolanje, gađanje fjombama, rodeo, palaćinke, konavoska vina.... Dan će se privesti kraju uz DJ-a i proljetni party u prirodi.

Zadnji svibanjski vikend oživit će se tradicija dopremanja leda iz konavoskih ledenica u Dubrovnik uz promociju konavoskih vina i vinara na Stradunu.

Sponzor ovogodišnjeg Proljeća u Konavlima su: Dubrovačko neretvanska županija, Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Zračna luka Dubrovnik.

"Zaboravite wi-fi, dođite ođe, ođe Vam je raj!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.