Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu počinju 6. Mirisi Božića u Konavlima

20.12.2019.

13:18

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Svečano otvaranje manifestacije 12. Mirisi Božića u Konavlima organizira se u subotu, 21. prosinca 2019. s početkom u 15:30 sati. Zbog vremenskih prilika cjelokupni program otvaranja održat će se u Domu kulture u Čilipima.

Na ovogodišnjoj svečanosti sudjeluju brojni sudionici te će osim Cavtatske limene glazbe i mažuretkinja nastupiti i članovi KUD-a Čilipi.

Nakon ceremonije otvaranja, predstavit će se gostujuće ekipe iz Istre, Međimurja, Slavonije i Baranje te Hercegovine koji će pripremajući tradicijska jela prezentirati ruralnu ponudu i gastronomiju kraja iz kojeg dolaze. Posjetitelji će moći kušati istarske fuže sa šugom od boškarina, istarski pršut, međimurske specijalitete: meso z tiblice, gulaš od goba, međimursku gibanicu i ostale tradicijske kolače toga kraja, slavonski čobanac i baranjski kulen kao i hercegovačke uštipke, sir iz mjeha i druge delicije. Program uključuje i degustacijsko-prodajni sajam gastro suvenira i tradicijskih proizvoda.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Iz Udruge Agroturizam Konavle pozivaju sve da svojom prisutnošću uveličaju ovaj događaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.