Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu predbožićno branje maginja i druženje u Majkovima

20.12.2019.

19:11

Autor: Radio Dubrovnik

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

U čast Majci Zemlji udruga za očuvanje baštine, bioraznolikosti,mora, voda, krša i lijepih običaja druženja poziva na "Predbožićno branje maginja i druženje u Majkovima 2019." u subotu 21. prosinca 2019. godine.

Polazak redovnog Libertasovog autobusa s kolodvora Dubrovnik zakazan je za 9.30, a u 10.15 dolazak u Majkove, uz čaj dobrodošlice. U 10.30 slijedi "Pozdrav Suncu" (voditeljica Andrijana Kasavica), a doručak od 11 do 11.30.

Od 11.30 do 13.30 slijedi šetnja od Majkovskog polja do Prljevića te branje maginja kao i prepoznavanje i branje ljekovitog bilja koje vodi Ivana Penjak Kasavica /uz povijesne crtice i zanimljivosti o Majkovima s profesoricom povijesti i povijesti Likovne umjetnosti Elvom Muratti.

U isto vrijeme održat će se radionica izrade Božićnih aranžmana uz mogućnost kupnje prigodnih primorskih Božićnih košarica. Voditeljice su Marija Pendo i Mira Lonza.

Od 14 do 15 sati slijedi objed - gulaš od divlje svinje s njokama od ljubičastog batata, a od 13.30 do 16 sati pripremat će se marmelada od maginja.

U 15 sati slijedi međugeneracijsko plesno osvještavanje radosti tijela i bitka u pokretu u susret sretnoj i sve na dobro transformirajućoj 2020.godini, uz DJ Kas.

U 16.45 kreće autobus za Dubrovnik.

U slučaju ružnog vremena aktivnosti će biti održane u Košicu i Kući meda gdje se mogu kupiti pčelinji proizvodi i kozmetika, marmelade, ajvar, zimski patlidžani u prigodnim božićnim kutijama čiji sadržaj kreirate po vlastitom odabiru.Voditeljica gospođa Ružica Tepšić

Obavezna je prijava za sve aktivnosti zbog ograničenog broja. Djeca i četveronožni ljubimci su dobro došli.

Prijave na mobitel:0958257494 ili mail: ivanapenjak&yahoo.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.