Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U tijeku prijave za Lokalnu akademiju za politički razvoj

05.10.2020.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga Bonsai

Udruga Bonsai

Foto: - / -

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, u suradnji s Akademijom za politički razvoj (APR) u i Udrugom gradova, poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u LAPR edukativnom programu poticanja razvoja, dijaloga i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama.

Program će se održavati u Dubrovniku od 23. do 25. listopada, a namijenjen je mladim lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva, znanstvene zajednice i poduzetništva iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Lokalni APR u Dubrovniku dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ te stiže u Dubrovnik na inicijativu Udruge Bonsai koja dugi niz godina promovira volonterstvo, aktivno građanstvo i kulturu dijaloga.

Program je namijenjen osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Do sada je provedeno 5 ciklusa Lokalne akademije i to u Splitu, Osijeku, Zaprešiću, Varaždinu i Čakovcu, a sada po prvi puta dolazi u našu najjužniju županiju.

Svi polaznici sudjelovat će u tri modula koji će se održati od 23. do 25. listopada u Centru za mlade Dubrovnik.

Moduli će biti sastavljeni od predavanja, radionica i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i participacije građana u političkim procesima, zelene ekonomije i održivog razvoja, kulture dijaloga te stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci s nacionalne i lokalne razine.

LAPR Dubrovnik okupit će do 20 polaznica_ka koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti Prijavni-obrazac, te ga poslati na e-mail adresu: prijave@apr.hr (u predmet elektroničke pošte upisati „Prijava na LAPR Dubrovnik: ime i prezime“).

Krajnji rok za prijavu je 11. listopada 2020. u ponoć. Prilikom odabira vodit će se računa o predstavljenosti različitih sektora: jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnoga društva, znanstvene zajednice, stranaka, djelatnika u tijelima državne i javne uprave, medija, poduzetnika i aktivista/kinja mlađe generacije. Također će se voditi računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima.

Glavni kriterij za odabir polaznika, pored osobnoga karijernoga puta, bit će iskazani interes za javno djelovanje u lokalnoj zajednici. U program se mogu prijaviti kandidati do 40 godina starosti. Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula.

Organizatori snose sve troškove sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza. Program je cjelodnevni i traje od 10 do 18 sati te, uz pauze za kavu, uključuje dva obroka – ručak i večeru.

Najkasnije do 16. listopada sve kandidatkinje i kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira biti objavljeni na web i Facebook stranicama Udruge Bonsai i APR-a.

Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na drugim događajima APR-a. Prijava na ovaj natječaj ne umanjuje mogućnost sudjelovanja u ostalim programima APR-a.

COVID-19: Obzirom na epidemiološke mjere trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, program će se odvijati u dvorani s dovoljno prostora za održavanje propisane socijalne distance, dvorana će se dezinficirati između svake stanke, a svim sudionicima će na raspolaganju biti zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.