Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Trpnju potpisan Sporazum o financiranju rekonstrukcije luke Duba Pelješka

02.07.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, predsjednik udruge Duba Pelješka Dean Murina te ravnatelj LU DNŽ Antun Banovac potpisali su u Dubi Pelješkoj Sporazum o zajedničkom sufinanciranju projekta ”Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet Duba Pelješka, Općina Trpanj”.

Sporazum je vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Duba Pelješka je luka na sjeverozapadoj strani poluotoka Pelješca značajna tek za lokalno stanovništvo. Riječ je o luki bez trajektnih linija, nautičkog priveza i putničkog prometa te ju je dosad LU DNŽ mogla u određenoj mjeri samo održavati.

Na inicijativu lokalne udruge u svezi izgradnje školjke, proširenja valobrana i daljnje zaštite luke, uz pomoć LU DNŽ ishodena je građevinska dozvola te provedena javna nabava za radove.

Sukladno potpisanom Sporazumu projekt će sufinancirati udruga Duba Pelješka s milijun kuna, Dubrovačko-neretvanska županija s 800 tisuća kuna te Općina Trpanj s 50 tisuća kuna.

Ovaj projekt predstavlja kvalitetan model upravljanja i zaštite javnog interesa i na onim područjima koja nemaju nikakvih komercijalnih interesa niti povrata uloženih sredstava, te služe očuvanju tradicije i održivosti.

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo ovom su prilikom čestitali Dan Općine Trpanj i blagdan zaštitnice Gospe od milosrđa u čiju čast je danas proslavljena i sveta misa u Gornjoj Vrućici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.